Εισαγωγή στη συγκριτική ινδοευρωπαϊκή γλωσσολογία

BEEKES

R. S. P. Beekes

ISBN 960-231-103-7

Έκδοση: 2004

Σελίδες: 487

Τιμή:33,92€30,53€Αγορά

H Eισαγωγή στη συγκριτική ινδοευρωπαϊκή γλωσσολογία είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα εισαγωγικά εγχειρίδια για τη μελέτη και τη διδασκαλία της ινδοευρωπαϊκής γλωσσολογίας. O συγγραφέας παρουσιάζει με εύληπτο και κατανοητό τρόπο τις αρχές μιας επιστήμης που τα επιτεύγματά της άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό την εικόνα που έχουμε για την εξέλιξη των γλωσσών.

Το βιβλίο ξεκινά με μια εισαγωγή στην ιστορική και συγκριτική γλωσσολογία που την ακολουθεί μια περιεκτική παρουσίαση των ινδοευρωπαϊκών γλωσσών και ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο για τον πολιτισμό των Iνδοευρωπαίων. Στη συνέχεια, σε ένα εκτενές κεφάλαιο για τη γλωσσική αλλαγή, παρουσιάζεται με πλήθος παραδειγμάτων ο τρόπος με τον οποίο μεταβάλλονται οι γλώσσες, σε φωνητικό, μορφολογικό, συντακτικό και λεξιλογικό επίπεδο. H μεθοδολογία της επιστήμης της συγκριτικής γλωσσολογίας αναλύεται με παραδείγματα από την ινδοευρωπαϊκή οικογένεια γλωσσών, στην οποία και αφιερώνεται το δεύτερο και εκτενέστερο μέρος του βιβλίου. Σε αυτό παρουσιάζονται οι πιο σύγχρονες απόψεις που αφορούν κυρίως τη φωνολογία και τη μορφολογία της ινδοευρωπαϊκής, με ιδιαίτερα πλούσιο υλικό από όλες τις ινδοευρωπαϊκές γλώσσες, μεταξύ των οποίων η αρχαία ελληνική κατέχει ιδιαίτερα σημαντική θέση για την αποκατάσταση της ινδοευρωπαϊκής πρωτογλώσσας. Aκολουθεί πλούσια βιβλιογραφία καταταγμένη θεματικά, εικόνες και χάρτες, ενώ το έργο συμπληρώνεται με έναν ερμηνευτικό κατάλογο όρων και με ευρετήριο λέξεων, χρήσιμα βοηθήματα για τον απαιτητικό αναγνώστη.

O συγγραφέας του βιβλίου, καθηγητής R. S. P. Beekes, είναι ένας από τους μεγαλύτερους ινδοευρωπαϊστές της εποχής μας, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μελέτη της αρχαίας ελληνικής.

Πλήρης τίτλος Εισαγωγή στη συγκριτική ινδοευρωπαϊκή γλωσσολογία
Συγγραφέας R. S. P. Beekes
Επιμελητής / Μεταφραστής Γ. Παπαναστασίου, Σ. Τσολακίδης & Ε. Δελιαλή-Δάπη (μτφρ.)
Έκδοση 2004
ISBN 960-231-103-7
Σειρά  
Σελίδες 487
Διαστάσεις 17x24
Βάρος 0,916
Δέσιμο Μαλακό
Δείγμα