Πραγματολογία

YULE PRAGMATOLOGIA

G. Yule

ISBN 960-231-124-Χ

Έκδοση: 2006

Σελίδες: 148

Τιμή:15,90€14,31€Αγορά

Tο βιβλίο αποτελεί μια πρώτη επαφή με τον χώρο της γλωσσολογικής πραγματολογίας και ταυτόχρονα λειτουργεί αποτελεσματικά ως εισαγωγικό εγχειρίδιο στη διδασκαλία της. Προέρχεται από τη σειρά εισαγωγικών γλωσσολογικών βιβλίων του Oxford University Press. Στόχος της συγκεκριμένης σειράς είναι να σκιαγραφήσει επιμέρους πεδία στη μελέτη της γλώσσας για αναγνώστες και αναγνώστριες που δεν διαθέτουν απαραίτητα ειδικότερες γλωσσολογικές γνώσεις.

Στο βιβλίο περιλαμβάνονται, επίσης, αποσπάσματα από πρωτότυπες πραγματολογικές μελέτες, καθοριστικές για τη διαμόρφωση του κλάδου της πραγματολογίας, καθώς και ασκήσεις πάνω στα ειδικότερα ζητήματα που θέτουν τα συγκεκριμένα κείμενα. Βασική επιδίωξη του συγγραφέα είναι να προσεγγίσει τα θέματά του από την ίδια οπτική γωνία, η οποία αντανακλά την κεντρική προβληματική της πραγματολογίας: ότι δηλαδή στη γλωσσική επικοινωνία το νόημα σπάνια περιορίζεται σε ό,τι οι λέξεις και οι συνδυασμοί τους σημαίνουν.

Ο George Yule, συγγραφέας, μεταξύ άλλων, των βιβλίων Focus on the Language Learner (1989) και Explaining English Grammar (1999), δίδαξε Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία στα Πανεπιστήμια του Εδιμβούργου, της Χαβάης, της Λουιζιάνας και της Μινεσότας. Τη μετάφραση του βιβλίου επιμελήθηκε η Θ.-Σ. Παυλίδου, ομότιμη καθηγήτρια του Α.Π.Θ.

Πλήρης τίτλος Πραγματολογία
Συγγραφέας G. Yule
Επιμελητής / Μεταφραστής Θ.-Σ. Παυλίδου (επιμ.), Α. Αλβανούδη & Χ. Καπελλίδη (μτφρ.)
Έκδοση 2006
ISBN 960-231-124-Χ
Σειρά  
Σελίδες 148
Διαστάσεις 15,5x24
Βάρος 0,265
Δέσιμο Μαλακό
Δείγμα