Τα ελληνικά ως δεύτερη γλώσσα, Β΄ κύκλος. Βιβλίο του μαθητή

VALSAMAKH ELLHNIKA_OS_DEYTERH

Φ. Τζεκάκη & Ά. Χατζηπαναγιωτίδη

ISBN 960-231-065-0

Έκδοση: 2002

Σελίδες: 258

Τιμή:15,90€14,31€Αγορά

Πρόκειται για το δεύτερο βιβλίο της σειράς Τα ελληνικά ως δεύτερη γλώσσα. Απευθύνεται σε σπουδαστές που έχουν στοιχειώδη γνώση της ελληνικής (πρώτες επικοινωνιακές καταστάσεις συνδυασμένες με απλές γραμματικές και συντακτικές ανάγκες) και θέλουν να ολοκληρώσουν και να συστηματοποιήσουν τις γνώσεις που απέκτησαν από τον πρώτο κύκλο μαθημάτων. Αποτελείται από 20 ενότητες, η καθεμιά από τις οποίες μαζί με το κύριο θέμα επεξεργάζεται και τα αντίστοιχα γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα που εμφανίζονται σε αυτό.

H παρουσίαση των φαινομένων και η ανάπτυξή τους γίνεται σταδιακά με έμφαση στη βασική δομή της γλώσσας μας. Ακολουθούν ασκήσεις γραμματικές και λεξιλογικές που σκοπό έχουν να βοηθήσουν τον σπουδαστή να αποκτήσει με ευχάριστο τρόπο την ικανότητα αναπαραγωγής γλωσσικών μοντέλων και ελεύθερης παραγωγής λόγου. Η γραμματική που συνοδεύει κάθε ενότητα επαναλαμβάνεται σε ειδικές σελίδες στο τέλος κάθε μαθήματος, έτσι ώστε ο σπουδαστής να ανατρέχει σε αυτές ανάλογα με τις ανάγκες του. Το βιβλίο συμπληρώνεται με πλήρες λεξιλόγιο μεταφρασμένο στα αγγλικά και στα ρωσικά.

Οι συγγραφείς δίδαξαν για πολλά χρόνια την ελληνική ως δεύτερη/ξένη γλώσσα στο Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Α.Π.Θ.

Πλήρης τίτλος Τα ελληνικά ως δεύτερη γλώσσα, Β΄ κύκλος. Βιβλίο του μαθητή
Συγγραφέας Φ. Τζεκάκη & Ά. Χατζηπαναγιωτίδη
Επιμέλεια / Μετάφραση  
Έκδοση 1η έκδ. 1994, 2η ανατ. 2002
ISBN 960-231-065-0
Σειρά  
Σελίδες 258
Διαστάσεις 17x24
Βάρος 0,532
Δέσιμο Μαλακό
Δείγμα