Η Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ.: από το παρόν στο παρελθόν και το μέλλον

27 Ιουνίου 2016
Αίθουσα Τελετών, Παλαιό Κτίριο Φιλοσοφικής Σχολής, Α.Π.Θ.

Το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών συμμετείχε στον εορτασμό των 90 χρόνων της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., που διοργάνωσε η Κοσμητεία στην Αίθουσα Τελετών της Φιλοσοφικής Σχολής, τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, στις 6.30 μ.μ.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής κ. Δημήτρης Μαυροσκούφης με θέμα "Η Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ.: μια ποδηλάτισσα στο σύμπαν των επιστημών", η Πρόεδρος του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας κ. Αγγελική Κοιλιάρη με θέμα "Ξένες γλώσσες – ξένοι πολιτισμοί στη Φιλοσοφική Σχολή: παράθυρο στην εξωστρέφεια, τη διαπολιτισμική κατανόηση και την επικοινωνία", και ο διευθυντής του Ινστιτούτου κ. Γιώργος Παπαναστασίου, με θέμα "Η Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. και η ιστορία της ελληνικής γλώσσας". 

Ο κ. Παπαναστασίου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη συμβολή του ίδιου του Μ. Τριανταφυλλίδη, και των Ν. Π. Ανδριώτη, Εμμ. Κριαρά, Τ. Χριστίδη και άλλων προσώπων της Σχολής που συνδέθηκαν ή συνδέονται με το Ινστιτούτο, στη μελέτη της ιστορίας της ελληνικής γλώσσας.