Όροι Χρήσης

 1. Γενικοί Όροι Χρήσης
 2. Αποστολή Προϊόντων – Έξοδα Αποστολής
 3. Επιστροφές
 4. Ασφάλεια Προσωπικών Δεδομένων
 5. Ασφάλεια Συναλλαγών

 

 1. ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ο δικτυακός τόπος ins.web.auth.gr αποτελεί ιδιοκτησία του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών (Ιδρύματος Μανόλη Τριανταφυλλίδη) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, Νέο Κτίριο Φιλοσοφικής Σχολής, 4ος όροφος, γραφείο 418, Τ.Κ. 541 24, Θεσσαλονίκη, ΑΦΜ 090010665, ΔΟΥ Ι΄ Θεσσαλονίκης. Χρησιμοποιείται για την παροχή πληροφοριών σχετικά με τα προϊόντα του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών, για την ενημέρωση των χρηστών σχετικά με εκδηλώσεις και δραστηριότητες του Ινστιτούτου, για τη χρήση ηλεκτρονικών, εκπαιδευτικών και επιστημονικών εφαρμογών, καθώς και για την παραγγελία και την online αγορά όλων των προϊόντων, έντυπων και ψηφιακών.

Πριν κάνετε χρήση των παραπάνω δυνατοτήτων που παρέχει η ιστοσελίδα, παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τους παρακάτω όρους. Επίσης, παρακαλούμε να ελέγχετε τακτικά τους Γενικούς Όρους Χρήσης για τυχόν τροποποιήσεις ή αλλαγές.

Τα πνευματικά δικαιώματα του περιεχομένου του δικτυακού τόπου ins.web.auth.gr ανήκουν αποκλειστικά στο Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών και στους δημιουργούς. Παρέχεται στους χρήστες η δυνατότητα περιήγησης, λήψης δεδομένων (downloading), διαδραστικότητας, αποθήκευσης και εκτύπωσης για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση των δεδομένων του δικτυακού τόπου για εμπορικούς λόγους ή για άλλη εκμετάλλευση.

Οποιαδήποτε ιδέα, σχόλιο, πρόταση, γραφική απεικόνιση, σήμα ή διαφημιστικό που περιέχεται στον δικτυακό τόπο ins.web.auth.gr αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Ινστιτούτου.

Απαγορεύεται αυστηρά η επαναχρησιμοποίηση υλικού που περιέχεται στον δικτυακό τόπο ins.web.auth.gr και ειδικότερα η αντιγραφή, διανομή, αποστολή ή αναμετάδοσή του σε οποιαδήποτε μορφή (έντυπη, ηλεκτρονική) χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών ή χωρίς να γίνεται αναφορά στην πηγή προέλευσης. Σε περίπτωση ηλεκτρονικής παρουσίασης θα πρέπει να γίνεται σύνδεση (link) με την εν λόγω σελίδα (site).

Όλο το υλικό που εκτυπώνεται από τον δικτυακό τόπο ins.web.auth.gr είναι και παραμένει πνευματική ιδιοκτησία του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών.

Τα σχόλια, οι κριτικές, οι απόψεις, οι ιδέες που παρέχονται από τους επισκέπτες ή/και τους εγγεγραμμένους χρήστες του δικτυακού τόπου ins.web.auth.gr περιέρχονται αυτομάτως στην ιδιοκτησία του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών.

Το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών δεν φέρει ευθύνη για ζημία που τυχόν υφίστανται οι επισκέπτες από τη χρήση ή την αδυναμία χρήσης του περιεχομένου και των υπηρεσιών του δικτυακού τόπου ins.web.auth.gr, από λάθη, παραλείψεις, διακοπές, καθυστερήσεις κατά τη χρήση, από τη μετάδοση των πληροφοριών που περιέχει, από διακοπές σύνδεσης ή από άλλους λόγους. Επίσης, το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών δεν φέρει ευθύνη για δυσλειτουργίες που μπορεί να προκύψουν από μη επιτρεπόμενες παρεμβάσεις τρίτων.

Το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών δεν εγγυάται το περιεχόμενο των ηλεκτρονικών σελίδων στις οποίες ο χρήστης παραπέμπεται μέσω συνδέσμων (links).

Τα στοιχεία που μπορεί να σας ζητηθούν δεν χρησιμοποιούνται από ΚΑΝΕΝΑΝ άλλον εκτός του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών, ούτε για άλλο σκοπό πέραν αυτού που περιγράφει η συγκεκριμένη σελίδα.

Το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών διατηρεί το δικαίωμα να τερματίσει χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση τον δικτυακό τόπο ή μέρος του, ή να τροποποιήσει το περιεχόμενό του κατά την απόλυτη διακριτική του ευχέρεια.

Οι παραπάνω όροι και προϋποθέσεις χρήσης του δικτυακού τόπου του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών διέπονται από το ελληνικό δίκαιο και αρμόδια για την επίλυση οποιασδήποτε διαφοράς προκύψει από αυτούς είναι τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

 2. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ – ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Αποστολές εντός Ελλάδος

Τα βιβλία αποστέλλονται είτε με εταιρεία ταχυμεταφορών είτε με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Ο χρόνος αποστολής για την Ελλάδα είναι 3-5 εργάσιμες ημέρες. Οι παραγγελίες εντός Ελλάδας αξίας ίσης ή μεγαλύτερης των 20 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) δεν επιβαρύνονται με έξοδα αποστολής και τα βιβλία αποστέλλονται δωρεάν. Αν η αξία της παραγγελίας είναι μικρότερη των 20 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.), τα έξοδα αποστολής είναι 6,50 ευρώ και βαρύνουν τον παραλήπτη. Το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών δεν ευθύνεται για τυχόν καθυστερήσεις στην αποστολή οι οποίες δεν οφείλονται σε υπαιτιότητά του ή οφείλονται σε ανωτέρα βία.

Αποστολές εκτός Ελλάδος

Έξοδα αποστολής

Οι αποστολές στο εξωτερικό γίνονται αποκλειστικά με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Για τη Ζώνη 1 ο πελάτης δεν επιβαρύνεται με έξοδα αποστολής για παραγγελίες από 120 ευρώ και πάνω, ενώ για τη Ζώνη 2 δεν επιβαρύνεται με έξοδα αποστολής για παραγγελίες 200 ευρώ και πάνω. Για παραγγελίες μικρότερες αυτών των ποσών τα έξοδα αποστολής υπολογίζονται ως εξής:

Συνολικό βάρος (με συσκευασία)

Ζώνη 1
(Ευρώπη*)

Ζώνη 2
(άλλες χώρες)

έως 0,500 κιλό

8,40

9,20

έως 1,000 κιλό

11,20

15,00

έως 2,000 κιλά

16,50

27,50

έως 3,000 κιλά

33,99

40,54

έως 4,000 κιλά

38,35

46,18

έως 5,000 κιλά

42,71

51,82

έως 6,000 κιλά

47,07

57,46

έως 7,000 κιλά

51,43

63,10

έως 10,000 κιλά

64,51

80,02

έως 15,000 κιλά

86,31

108,22

έως 20,000 κιλά

108,11

136,42

*Ζώνη 1 (Ευρώπη): Συμπεριλαμβάνονται οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τσεχία, Φινλανδία) και επιπλέον οι Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Ελβετία, Ισλανδία, Μαυροβούνιο, Νορβηγία, Σερβία, Τουρκία, FYROM.

Ζώνη 2: Όλες οι υπόλοιπες χώρες.

Προσοχή: Για να είναι πιο οικονομικό το κόστος αποστολής των βιβλίων, όταν κρίνεται απαραίτητο, σας στέλνουμε την παραγγελία σας σε δέματα των 2 κιλών.

Χρόνος αποστολής

Ο χρόνος αποστολής για τις χώρες της Ζώνης 1 (όπου συμπεριλαμβάνονται όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Βαλκανίων, η Ελβετία, η Ισλανδία, η Νορβηγία και η Τουρκία) είναι 5 εργάσιμες ημέρες. Ο χρόνος αποστολής για τις χώρες της Ζώνης 2 (όπου συμπεριλαμβάνονται όλες οι χώρες που δεν ανήκουν στη Ζώνη 1) είναι 10 εργάσιμες ημέρες.

Το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών δεν ευθύνεται για τυχόν καθυστερήσεις στην αποστολή που δεν οφείλονται σε υπαιτιότητά του ή οφείλονται σε ανωτέρα βία.

 3. ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Το ηλεκτρονικό κατάστημά μας σας δίνει τη δυνατότητα επιστροφής των προϊόντων για οποιοδήποτε λόγο, τον οποίο δεν είστε υποχρεωμένοι να μας γνωστοποιήσετε. Η επιστροφή πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την ημέρα παραλαβής της παραγγελίας σας. Για να γίνει δεκτή η επιστροφή πρέπει:

1. Το εμπόρευμα να είναι στην κατάσταση στην οποία το παραλάβατε. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχει παραβιαστεί η συσκευασία του και δεν πρέπει να έχει χρησιμοποιηθεί.

2. Να επιστραφούν μαζί τα παραστατικά αγοράς που το συνοδεύουν.

Δήλωση Επιστροφής Εμπορεύματος

Σε περίπτωση που επιθυμείτε την επιστροφή του προϊόντος που παραγγείλατε θα πρέπει να μας αποστείλετε email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Τρόπος Επιστροφής

Η επιστροφή των προϊόντων πραγματοποιείται μέσω της εταιρείας μεταφορών με την οποία έγινε η αποστολή.

Κόστος Επιστροφής

Το ηλεκτρονικό κατάστημά μας επιβαρύνεται με το κόστος επιστροφής του προϊόντος μόνο όταν:

1. έχει παραδοθεί με καθυστέρηση (εξαιρούνται οι περιπτώσεις ανωτέρας βίας),

2. έχει παραδοθεί με βλάβη ή είναι ελαττωματικό.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση το κόστος της επιστροφής επιβαρύνει εσάς.

 4. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Το Ινστιτούτο δίνει άμεση προτεραιότητα στην τήρηση του απορρήτου των προσωπικών σας στοιχείων ακολουθώντας τις αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων. Διαφυλάσσει αυστηρά κάθε πληροφόρηση που μας παρέχετε. Οι αγορές μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος του Ινστιτούτου προϋποθέτουν τη γνωστοποίηση σε εμάς των παρακάτω προσωπικών δεδομένων σας:

 • το ονοματεπώνυμό σας,
 • τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας,
 • το τηλέφωνό σας, και
 • την πλήρη ταχυδρομική διεύθυνσή σας (διεύθυνση, Τ.Κ., πόλη, νομός, χώρα).

Σε περίπτωση εταιρείας, όπου γίνεται έκδοση τιμολογίου, απαιτούνται επιπλέον τα παρακάτω στοιχεία:

 • τίτλος εταιρείας,
 • δραστηριότητα εταιρείας,
 • Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.), και
 • Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.), στην οποία ανήκει.

Σε περίπτωση αγοράς με πιστωτική κάρτα χρειάζονται επίσης τα εξής:

 • ο τύπος της πιστωτικής κάρτας,
 • ο αριθμός της πιστωτικής κάρτας,
 • η ημερομηνία λήξης της, και
 • το όνομα του κατόχου της.

Αποκάλυψη Προσωπικών Δεδομένων Πελατών σε Τρίτους

Το ηλεκτρονικό κατάστημά μας δεσμεύεται ότι δεν αποκαλύπτει, πωλεί, παραχωρεί ή ανταλλάσσει τα προσωπικά σας δεδομένα σε οποιονδήποτε εξωτερικό οργανισμό, εκτός αν έχει μεσολαβήσει προγενέστερη έγγραφη ενημέρωση από εσάς ή εσείς έχετε εξουσιοδοτήσει το κατάστημα μας για την παροχή επιπλέον πληροφοριών ή όταν αυτό απαιτείται από τον νόμο ή από δικαστική απόφαση.

Αποδοχή Όρων Τήρησης Αρχείου Προσωπικών Δεδομένων

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου περί προστασίας του φυσικού προσώπου από τη διαδικασία επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων, έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Διαφημιστικά Μηνύματα

Το ηλεκτρονικό κατάστημά μας δεν χρησιμοποιεί ποτέ τα προσωπικά σας δεδομένα για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών τρίτων εταιριών, εκτός αν εσείς δεν έχετε αντίρρηση για τη λήψη διαφημιστικών μηνυμάτων. Οι εταιρείες αυτές δεν έχουν το δικαίωμα να διατηρούν τα προσωπικά σας δεδομένα εκτός αν εσείς εκφράσετε ενδιαφέρον για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

 5. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ

Το ηλεκτρονικό κατάστημά μας παρέχει απόλυτη ασφάλεια στις συναλλαγές σας.

Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αγορές από το ηλεκτρονικό κατάστημα του Ινστιτούτου με τη χρήση πιστωτικής κάρτας VISA ή MASTERCARD. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής και η εισαγωγή των στοιχείων της κάρτας πραγματοποιείται σε ασφαλείς σελίδες στον δικτυακό τόπο της Τράπεζας Πειραιώς.

Σε περίπτωση που η κάρτα του χρήστη είναι ενταγμένη στις υπηρεσίες «Verified by Visa» ή «Mastercard SecureCode», τότε μεταφέρεται στην αντίστοιχη ασφαλή σελίδα της εκδότριας Τράπεζας προκειμένου να εισάγει τον μυστικό κωδικό που αντιστοιχεί στην κάρτα του. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εν λόγω υπηρεσίες, δείτε εδώ (Verified by Visa) και εδώ (Mastercard SecureCode). Το Ινστιτούτο σε καμία περίπτωση δεν λαμβάνει γνώση του μυστικού κωδικού.

Για την κρυπτογράφηση χρησιμοποιείται το πρωτόκολλο SSL (Secure Sockets Layer), το οποίο αποτελεί αυτή τη στιγμή παγκόσμιο πρότυπο για την κρυπτογράφηση πληροφοριών και την ασφαλή διενέργεια online συναλλαγών.