Γλωσσική διδασκαλία: χθες, σήμερα, αύριο

KOUTSOGIANNIS_GLOSSIKH

Δ. Κουτσογιάννης

ISBN 978-960-231-180-6

Έκδοση: 2017

Σελίδες: 404

Τιμή:21,20€20,00€Αγορά

Το παρόν βιβλίο εστιάζει στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας. Πρώτος στόχος του είναι να παρουσιάσει την έντονη επιστημονική κινητικότητα που παρατηρείται διεθνώς κατά τις τελευταίες δεκαετίες, ξεκινώντας όμως από το παρελθόν, επειδή η τρέχουσα επιστημονική πραγματικότητα είναι αδύνατο να κατανοηθεί χωρίς τη συνδρομή της ιστορίας.

Δεύτερος στόχος  είναι η προσπάθεια για ανάγνωση του βαθύτερου πολιτικού υπόβαθρου της κάθε πρότασης. Για να το πετύχει αυτό, ο συγγραφέας επιχειρεί να εγγράψει κάθε πρόταση στα ιστορικά της συμφραζόμενα, που σημαίνει ότι ένας τρίτος βασικός στόχος είναι η σύνδεση του όλου προβληματισμού με την ιστορική μεταβολή και κυρίως με τις εξελίξεις της παγκοσμιοποίησης.

Τέλος, βασικός στόχος του βιβλίου είναι να αξιοποιήσει τη διεθνή και τοπική επιστημονική αναζήτηση, προκειμένου να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις για τη (γλωσσική) εκπαίδευση που ξεπερνούν τα επιμέρους παραδείγματα και κινούνται προς την κατεύθυνση της σύνθεσης. Για να γίνει αυτό πιο εύκολο αλλά και για να αναδειχθεί ο σημαντικός ρόλος της τοπικότητας, δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στη σύνδεση κάθε λόγου με την ελληνική πραγματικότητα.

Ο Δ. Κουτσογιάννης είναι καθηγητής Γλωσσολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Α.Π.Θ.

Πλήρης τίτλος Γλωσσική διδασκαλία: χθες, σήμερα, αύριο. Μια πολιτική προσέγγιση
Συγγραφέας Δ. Κουτσογιάννης
Επιμέλεια / Μετάφραση  
Έκδοση 2017
ISBN 978-960-231-180-6
Σειρά  
Σελίδες 404
Διαστάσεις 15,5x24
Βάρος 0,660
Δέσιμο Μαλακό
Δείγμα