Ιστορικές, φιλοσοφικές και ψυχολογικές όψεις στον 20ό αιώνα

CAMBRIDGE 9

C. Knellwolf & C. Norris (επιμ.)

ISBN 978-960-231-142-4

Έκδοση: 2010

Σελίδες: 654

Τιμή:42,40€38,16€Αγορά

O τόμος αυτός είναι ο ένατος της εννεάτομης σειράς The Cambridge History of Literary Criticism, η οποία αποτελεί μια συνολική ιστορική επισκόπηση της κριτικής της λογοτεχνίας του δυτικού κόσμου, από την κλασική αρχαιότητα μέχρι σήμερα, και έχει ως αντικείμενό της τόσο τη θεωρία της λογοτεχνίας όσο και την κριτική της πράξη. Αναλαμβάνοντας να εξιστορήσει τις θεωρητικές και μεθοδολογικές διαδρομές των γραμματολογικών σπουδών από την κλασική αρχαιότητα έως την αυγή του 21ου αιώνα, η εννεάτομη σειρά Cambridge History of Literary Criticism συνιστά ένα εντυπωσιακό κριτικό εγχείρημα ως προς την ακαδημαϊκή ευρυμάθεια και ερευνητική τεκμηρίωσή του και έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό βιβλιογραφικό κενό, ένα συλλογικό έργο αναφοράς που συνοψίζει κατά εποπτικό και λεπτομερή τρόπο θέσεις και αντιπαραθέσεις, με τόνο συχνά κριτικό και ελεγκτικό.

Αυτός ο τελευταίος, ένατος τόμος, πραγματεύεται από κοινού με τον έβδομο (Mοντερνισμός και Nέα Kριτική, υπό έκδοση) και τον όγδοο (Aπό τον φορμαλισμό στον μεταδομισμό, 2004) τις θεωρίες της λογοτεχνίας του 20ού αιώνα, επιλέγοντας, ειδικότερα, να εστιάσει στον θεωρητικό και μεθοδολογικό στοχασμό που αντλεί από ιστορικές, φιλοσοφικές και ψυχολογικές προσεγγίσεις. Όπως υπογραμμίζουν οι δύο επιμελητές στην Εισαγωγή τους, βασικό μέλημα των συμβολών που τον συναπαρτίζουν είναι "η επίμονη αναμέτρηση με την ιστορία, τόσο υπό την έννοια ότι εγείρουν ζητήματα μιας κατεξοχήν κριτικής-ιστοριογραφικής μέριμνας όσο και στον βαθμό που εξετάζουν συγκεκριμένες περιπτώσεις ιστορικά προσδιορισμένων ρευμάτων και σχολών σκέψης".

Πλήρης τίτλος Ιστορικές, φιλοσοφικές και ψυχολογικές όψεις στον 20ό αιώνα
Συγγραφέας C. Knellwolf & C. Norris (επιμ.)
Επιμέλεια / Μετάφραση Θεώρηση μετάφρασης: Σ. Παρασχάς, Μ. Πεχλιβάνος & Ε. Σηφάκη, μετάφραση: Μ. Γαρμπή, Δ. Ελευθεράκης, Σ. Ιακωβίδου, Σ. Παρασχάς, Κ. Περούλης, Κ. Σπαθαράκης, Ι. Ταξοπούλου 
Έκδοση 2010
ISBN 978-960-231-128-8 (set), 978-960-231-142-4
Σειρά Ιστορία της θεωρίας της λογοτεχνίας 9
Σελίδες 654
Διαστάσεις 15,5x24
Βάρος 0,996
Δέσιμο Μαλακό
Δείγμα